Ugrás a fő tartalomra

Illetékmentes a cégalapítás 2017. március 16-tól

Kihirdették a közigazgatási ügyintézéshez kapcsolódó egyes illetékek és díjak megszüntetéséről szóló 2017. évi II. törvényt. A törvény értelmében az egyéni cég, a korlátolt felelősségű társaság, a betéti társaság, valamint a közkereseti társaság alapítása illeték- és költségmentes lesz, függetlenül attól, hogy a cégalapítás hagyományos, vagy egyszerűsített eljárásban történik-e. Működő cégek cégbírósági változás bejelentése továbbra is illetékköteles: a 15.000 Ft cégeljárási illetéket, valamint 3.000 Ft közzétételi költségtérítést továbbra is meg kell fizetni. A cégbejegyzési illetéket nem kell fizetni a korlátolt felelősségű, betéti és közkereseti társaságoknak, valamint az egyéni cégeknek, ez érinti a cégek vagyoni változása után fizetendő cégeljárási illetéket is.

Ennek értelmében a vagyoni változás illetéke korlátolt felelősségű társaságok esetében 40.000 Ft-ról, közkereseti és betéti társaságok esetében 20.000 Ft-ról az általános mértékű 15.000 Ft-ra csökken. Egyéni cégek vagyonában bekövetkezett változás illetéke 12.000 Ft-ról 15.000 Ft-ra emelkedik. A tételes felsorolásban megmaradt részvénytársaságok és egyéb jogi személyek a vagyonuk változása esetében továbbra is az alapítási illeték 40%-át fizetik meg.

Változás történik az elektronikus dokumentumként szolgáltatott nem hiteles tulajdoni lap kiadásában: természetes személyek ezen dokumentumot évente kettő alkalommal ingyenesen kérdezhetik le.

Forrás: http://www.bpbar.hu

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Cégalapítás 18 év alatt.

Cégalapítás 18 év alatt is lehetséges. Ehhez szülői hozzájárulási nyilatkozatra van szükség, valamint akkor lehetséges, ha az ügyvezető nagykorú, azaz felnőtt, a tulajdonos pedig kiskorú. 18 év alatti személy semmilyen formában nem lehet ügyvezető, csak tulajdonos lehet. A cégalapítás aláírásakor személyesen meg kell jelennie a kiskorú, 18 év alatti leendő tulajdonosnak. Tanuló jogviszonyban lévő diák, aki már betöltötte a 18. életévét, de még nappali tagozatos tanuló ügyvezető esetén a járulék 0Ft. Ezzel a cég 70.000 Ft járulékköltséget spórol havonta. Cégalapítás, székhelyszolgáltatás, bélyegző készítés egy helyen. További információ ITT .

Cégalapítás hatósági engedély szükséges, ha tevékenység engedélyhez kötött.

Cégalapítás hatósági engedély szükséges abban az esetben, ha az alapítandó cégnek a tevékenységi köre hatósági engedélyhez van kötve. A cégalapítás addig nem lesz sikeres, azaz nem jegyzi be a céget a Cégbíróság, amíg a cégalapítás hatósági engedélyt nem adja ki az illetékes hatóság és azt nem csatolják a cégalapítás előtt a beadandó dokumentumokhoz. Cégalapításban jártas ügyvédi asszisztens illetve ügyvédjelölt kollégáink ingyen cégalapítás tanácsadásunk alkalmával erre is felhívják figyelmét és csatolják a cégalapítás hatósági engedélyt, ha szükséges. Cégalapítás hatósági engedély köteles fő vagy mellék tevékenységek részére is. Engedély köteles: például a hulladék gazdálkodás, temetkezési vállalkozás és bizonyos pénzügyi vállalkozásokhoz szükséges tevékenységek. Cégalapítás mellett vállaljuk székhelyszolgáltatását Budapesten és vidéken is egyaránt. További információ ITT .

Cégalapítás online és térkép

   Cégalapítás online is lehetséges már. Logosz Cégcsoport Irodaházak: